Spušteni plafoni - 8e m2 AG-Adaptacija

Trend Spuštenih plafona

Oblaganje drvenih greda potkrovlja izvodi se metalnom podkonstrukcijom i gipskarton pločama debljine 12,5 mm, koje se pričvršćuju samorezućim vijcima.

Podkonstrukcija se sastoji od CD profila (30*60*30) koji se postavljaju samo u jednom pravcu i UD profila (30*30*30) koji se nalazipo obodu prostorije i koji je umetnut u CD profil.

Minimalno spuštanje je 4 cm a maksimalno je 13,5 cm. Za spuštanje do 2 m koristi se žica sa visilicom za CD profil. Nakon postavljanja kompletne podkonstrukcije  počinje se sa stavljanjem termo izolacije. Izolacija je 10 cm mineralne vune  koja se ubacuje izmedju drvenih greda  i pušta da slobodno pada na podkonstrukciju.

Vuna NE SME da bude sabijena izmedju greda, jer tada gubi na pravilnoj izolacionoj moći. Po završetku postavljanja vune montira se parna brana. Parna brana je PVC  folija koja se nalazi preko kompletne podkonstrukcije, tako da se nalazi izmedju kontrukcije i gipsane ploce. Ploče su standardne, a za mokre čvorove koristi se impregniran program.

Ploče su za CD profil pričvršćene samorezućim vijcima  od 25mm dužine. Spojevi ploča se bandažiraju trakom i ispunjavaju masom za spojeve. Kod ugaonih spojeva parapeta i kosine krova mogu se koristiti plastične lajsne za sprečavanje pucanja spoja.

NORMATIV RADA : 30 min/M2

ORJENTACIONA CENA RADA : 10e/m2 – 12e/m2

ORJENTACIONA CENA MATERIJALA : 10e/m2

Tu su i cene ostalih molerskih radova.

Spušteni plafoni - Gips

Gips karton sistemi su idealno rešenje za moderno uređivanje životnog ili radnog prostora, ali i za adaptaciju starih ili oštećenih enterijera. Gipsom se omogucava raznovrsnost oblikovanja enterijera u skladu sa vasim potrebama. Lepo oblikovan plafon dace poseban akcenat i prijatnu atmosferu u vašem stanu, poslovnom prostoru.

Spustanjem plafona uz pomoc potkonstrukcije koju predstavljaju pocinkovani profili obešeni pomoću vešaljki, mozemo korigovati visinu prostorije. Koristi se u slucajevima kada je površina postojećeg plafona oštećena ,neravna,kao i kada treba sprovesti neku vrstu instalacije.

Kombinacijom spuštenog plafona i mineralne vune, kao izolacionog materijala, postižu se dodatni rezultati:

  • brza i jednostavna ugradnja 1,5 m²/1h,
  • ušteda u troškovima grejanja,
  • značajno poboljšanje zvučne zaštite,
  • značajno poboljšanje toplotne izolacije,
  • poboljšanje zvučne zaštite u odnosu na masivnu međuspratnu konstrukciju,
  • postizanje efikasne protivpožarne zaštite,
  • ekološki materijal sa IBO sertifikatom,
  • laganost konstrukcije 14 kg/m²,
  • izuzetno povoljna cena,
  • mogućnost neograničenog spuštanja.
Spusteni plafoni-AG-ADAPTACIJA

Mineralni spušteni plafoni

Mineralni spušteni plafoni se sastoje od dekorativne mineralne ploče  dimenzija 60*60cm i metalne podkonstrukcije. Podkonstrukciju sačinjavaju T profili glavni T profil 370 cm , poprečni T profil 120 cm, poprečni T profil 60 cm, L obodni profili, kao i visilice sa federom za kačenje na postojeću plafonsku konstrukciju .

Ugradnja se vrši umetanjem ploča u roštilj podkonstrukciju rastera 60*60cm.

Detaljno o ovoj vrsti plafona i našoj pripremi, materijalu i radu možete pogledati OVDE gde je sve detaljno objašnjeno.

AG-Adaptacija Molerske boje
Trebate našu pomoć?

Ne morate da razbijate glavu šta ćete i kako uraditi i tražiti rešenje. Dopustite da mi nađemo rešenje za vas, vi nam pomozite tako što ćete nam reći što više detalja.