Gletovanje Zidova - Beograd - AG-Adaptacija

Gletovanje

Gletovanje je proces ravnjanja zidnih i plafonskih površina glet masom. Zavisno od vrste zidova i veličine površine, gletovanje se može obaviti ručno ili mašinski.

Glet mase su dostupne u obliku praška, pa ih je potrebno pomešati sa vodom, izmiksovati mikserom i pripremiti za nanošenje. Na tržištu postoje i gotove, već zamešane glet mase različitih proizvođača, a njihova prednost je u tome što štede vreme, jer su odmah spremne za upotrebu. 

Glet masa se na zid može nanositi jednom ili u više slojeva. To je tzv gletovanje od jedne do tri ruke. Od čega zavisi koliko će ruka biti, pročitajte u nastavku…

Gletovanje cena je podeljena po rukama gletovanja:

  • druga ruka 2.5 eura po kvadratu

  • treća ruka 3.75 eura po kvadratu

Možemo Vam preporučiti i gletovanje sa mrežicom gde su daleko kvalitetniji radovi. Učvrste se i ublaže se zidovi ako su krivi, nema pucanje gleta. Cena sa našim materijalom je 7,5 € po kvadratnom metru.

Za takvu vrstu gletovanja radi se:
1. Podlogiranje,
2. Utapanje mrežice u lepak 2.ruke,
3. Dve ruke gletovanja,
4. Mašinsko šmirglanje žirafom, pajanje zidova od prašine,
5. Prva i druga ruka krečenja.

Od čega zavisi koliko ruka treba za gletovanje?

Najviše od vrste završnog materijala koji se nanosi na izgletovanu površinu i završnog efekta koji želite da postignete.

Nepisano pravilo kaže da ukoliko na zidove lepite tapete dovoljan je jedan sloj glet mase. Kod klasičnog krečenja disperzijom ili poludisperzijom primenjuje se gletovanje u dve ruke. Za tankoslojne akrilne boje i dekorativne mase koje zahtevaju idealno ravnu podlogu gletovanje se radi u tri ruke.

Prvi sloj glet mase uvek mora biti gušći od sledećih slojeva jer ima ulogu pokrivanja većih nepravilnosti i neravnina na zidu. 

Veoma važna stvar u fazi gletovanja je sušenje. Potrebno je ostaviti zidove da se dobro osuše pre nego što se krene sa šmirglanjem.

Posle svake ruke gleta potrebno je ošmirglati neravnine. Nakon poslenjeg sloja glet mase kružnim pokretima, ručno ili mašinski šmirgla se kompletna površina kako bi postala idealno glatka, bez izbočina i udubljenja. 

Potrebno vam je Gletovanje i Krečenje?

Pozovite AG-Adaptacija tim da rešimo vaš problem Brzo i Čisto! 

AG-Adaptacija Molerske boje
Trebate našu pomoć?

Ne morate da razbijate glavu šta ćete i kako uraditi i tražiti rešenje. Dopustite da mi nađemo rešenje za vas, vi nam pomozite tako što ćete nam reći što više detalja.