Pregradni zidovi - Cena od 9.5e po m2 - AG-Adaptacija

Pregradni zidovi

Izvodimo sve vrste gipsarskih radova od gips karton ploča: spušteni plafoni, lučni plafoni, pregradni zidovi, lučni zidovi, lučne i ravne kaskade, lučne i ravne skrivače svetala, police i šankove…

Pre početka izvodjenja radova, moraju se odraditi poslovi i izvodjenja instalacije. Vodovod, kanalizacija, grejanje i elektro instalacije. Kompletna mreža instalacije koja se nalazi  u pregradnim zidovima, (od gipsa) dovodi se do mesta  postavljanja pregrade, a po postavljanju zida  i zatvaranju sa jedne strane mreža se dalje razvodi.

Pre početka izvodjenja radova, moraju se odraditi poslovi i izvodjenja instalacije. Vodovod, kanalizacija, grejanje i elektro instalacije. Kompletna mreža instalacije koja se nalazi  u pregradnim zidovima, (od gipsa) dovodi se do mesta  postavljanja pregrade, a po postavljanju zida  i zatvaranju sa jedne strane mreža se dalje razvodi. Možete pogledati i cenovnik kada su u pitanju pregradni zidovi:

Pregradni zidovi 10 cm debljine sastoje se od metalne podkonstrukcije 75mm i obostrano obložen  pločama od 12,5 mm debljine. Horizontalni UW profile se pričvršćuju za pod i plafon  vijcima sa plastičnim tiplom. Vertikalni CW profile se umetnu izmedju UW profila na medjusobnom rastojanju od 60 cm. Za toplotnu i zvučnu izolaciju koristi se mineralna vuna. U toku montaže zida obavezno se vodi računa o pozicijama otvora vrata i prolaze.

Ako se pregrade rade u mokrim čvorovima, upotrebljavaju se impregnirane ploče i postavlja se konzola ojačanja za kačenje lavaboa i ostalih elemenata koji se nalaze na zidu. Na impregnirani program mogu se lepiti keramičke pločice. Prazan prostori izmedju ploča koristi se za provodjenje instalacije  i puni se mineralnom vunom  debljine 5cm.

Za elektro radove koriste se dozne za šuplje zidove. Spoljni uglovi mogu se ojačati Alux-ugaonom lajsnom. Spojevi ploča se bandažiraju trakom ispunjavaju masom za ispunu spojeva.

NORMATIVI RADA: 50min/m2

ORJENTACIONA CENA RADA: 10 – 12  / m2

ORJENTACIONA CENA MATERIJALA: 10 – 12  /m2

Obloge zidova se izvode na CD i UD podkonstrukciji i pločama debljine 12,5 mm koje se pričvršćuju samorezućim vijcima. Konstrukcija se sastoji od horizontalnih UD-profila do vertikalnih CD-profila koji su pričvršćeni na zid distancerima od 12 cm dužine. Pomoću distancera se vrši nivelacija odvajanje od zida. Minimalno odvajanje od zida je 4 cm od najisturenije tačke na zidu. Distanceri se montiraju na horizontalnom rastojanju od 60 cm i vertikalnom od maksimum 1,3 m.

Prazan prostor izmedju zida i ploče služi za provodjenje instalacija i po potrebi  puni se mineralnom vunom. Za elektro radove koriste se dozne za šuplje zidove. Spoljni uglovi mogu se ojačati Alux-ugaonom lajsnom. Spojevi ploča se bandažiraju trakom ispunjavaju masom za ispunu spojeva.

NORMATIVI RADA : 40 min/m2

ORJENTACIONA CENA RADA : 6,50 – 7,50  / m2

ORJENTACIONA CENA MATERIJALA :  / m2

Gipsarski radovi se najčešće izvode da bi se dobio bolji izgled prostora u kome provodite najviše vremena. Postavljanjem alu konstrukcije, termo izolacije zidovima i plafonima, dobijate zvučnu i toplotnu izolaciju. Ukoliko želite da sredite i ulepšate vaš prostor, kontaktirajte nas.

Gips karton pregradni zidovi omogućavaju brzu gradnju bez šalovanja, armiranja i stemovanja za instalacije. Pregradnim zidom od gips-karton ploče postižemo brzu ugradnju, čistu i spremnu odmah za gletovanje, bez šalovanja, armiranja i štemovanja za instalacije struje i vode. Pregradnim zidom možete lako pragrediti vaš prostor i napraviti od jedne prostorije, dve. Pregradni zid od gipsa se može obložiti jednom, doplom i trodupolom pločom u zavisnosti od vaših mogućnosti.

Odlična zvučna, toplotna i protivpožarna svojstva omogućavaju gipskarton pregradama najširu primenu u svim vrstama stambenih, poslovnih i industrijskih objekata.

Suvo malterisanje se izvodi od gipsanih ploča, ono je najbolje rešenje za idealno ravnu površinu koju vi želite. Suvim malterisanjem dobijamo brzu i kvalitetnu ugradnju, a što je najbitnije i najčistije. Suvo malterisanje se izvodi sistemom lepljenja gips ploča na pogaču. Budite slobodni da nas kontaktirate.

Želite da pregradite prostoriju i potrebni su vam profesionalni pregradni zidovi?

AG-Adaptacija Molerske boje
Trebate našu pomoć?

Ne morate da razbijate glavu šta ćete i kako uraditi i tražiti rešenje. Dopustite da mi nađemo rešenje za vas, vi nam pomozite tako što ćete nam reći što više detalja.